Forumdaki konuşmalara katılmak mı istiyorsun? Buradan giriş yap, hesap yoksa bir kullanıcı adı al.
Vanilla 1.1.8 bir Lussumo ürünüdür. Detaylı bilgi: Döküman, Lussumo Topluluğu. Türkçe Çeviri : Engin Yazılan
1 - 12 / 12
Orhan Pamuk'u sevebilmek istiyorum.Medyadaki şanından falan değil ona olan sevgisizliğim.Yine de sevmiyorum adamı.Yazım dilini bir türlü sindiremiyorum.Okurken ''ne diye böle dolandırmış?hoş olmamış ki.'' dedirtio hep bana.Hoş tek denemem Yeni Hayat'ı okumaktı ama yetti sanırım sinirimi zıplatmaya.
Sevenleriniz varsa bana farklı bi bakış söyleyin de o taraftan bakıp okuyup tad alabileyim bu yazardan yahu.
Cevdet Bey ve Oğulları'nı tavsiye ederim. Benim Adım Kırmızı'yı ve Kara kitap'ı da, ve de Sessiz Ev'i....
Yeni Hayat zor kitaplarındandır Orhan Pamuk'un. Ben çok severim gerçi, o uzuuun upuzun cümleleri. O kalabalıkların içinde bile hala kendi başına ayakta durabilen kelimelerini... Bütün o iç sıknıtılarını, bunalımları kelimelerle yanıbaşımda oturan birini tarif eder gibi tariflemesini...
Ama ille de sevmeye zorlama derim, sevemiyorsan, nasılsa sevilecek onlarca, yüzlerce yazar var...
Uzun tasvirler, tanımlamalar aklımı çeler, hoşuma gider aslında ama.Olmadı şimdiye kadar Orhan Pamuk'ta işte.Bundan sonrasına niyet edeyim :) Sessiz Ev'in test sürüşünü yapmaya karar verdim sanırım.
katılırım melis'e.. cevdet bey ve oğulları gerçekten okunası bir kitap, ki zaten milliyet roman ödülü kazanmış ve bu kitapla rüşdünü ismat etmiş Pamuk. Diğerlerini de büyük bir zevkle okumuştum. Ama Orhan Pamuk okumaya belki de o en ünsüz halindeyken yazdığı ve ilk büyük zaferini kazandıran kitabıyla başlamalı.
orhan pamuk bence "ben yazarım ve iyiyim illede okuyacaksınız kitabımı" teması yüzünden itici kalmıştır hep. Hiç sevemedim sevmedim de KA yı okumuştum önceden gayet normal gelmişti. sıradan bir yazarın kendisini yüceltmesi biraz salakça gelmiştir hep...
masumiyet müzesine yorumunuz nedir peki ?
okumadığım için birşey diyemeyeceğim ama etraftaki yorumlar pek iç açıcı değil ama
ben şu anda okuyorum... şimdilik daha100 sayfa falan okudum ama hiç Orhan Pamuk gibi gelmedi bana... Bakalım, devam ediyorum....
Sevmedim, sevemicem.
Sanki daha fazla yazıcam diye bir cırpıda söylenebilicek seyleri uzatıyor.
Kısa ve net yazsa daha hos sanki.
Ayrıca tavırlarını da sevmem.
Neyse.
Nedense (aslında nedeni belli) bana çeviri roman okuyorum havasını çokça hissettiriyor. Bu da beni oldukça rahatsız ediyor. Tıpkı Elif Şafak'ın kitaplarında olduğu gibi. Uzun cümleler, bağlantısız tasvirler vs yoruyor beni okur iken. Bir cümlede anlatabileceği bir olayı sırf edebi olsun diye bir sayfada anlatması da itici geliyor bana. Ama seveni çok tabii, fanatikleri de. Yine de bir şans daha verip, Cevdet Bey ve Oğulları'nı okumak lazım belki de. Acaba fikrim değişir mi? Bilemedim.
masumiyet müzesini
kendisini tatmin etmek için yazdığına inanıyorum.
Ben de - henüz - niye yazdığını kavrayamadım "Masumiyet Müzesi"ni... Ama, "Cevdet Bey ve Oğulları"nı tek geçerim. Sevmeyenlere bir şey diyemem tabi, ama o kitap muhteşemdir bence.
1 - 12 / 12