Dergimizin sayılarını yayınladığımız issuu.com sitesi Türkiye'de yasaklandı. Bir telif uğruna bütün bir hizmetin engellenmesini kınıyoruz. Bizi okumak için VPN'lerinizi açmayı unutmayın.

Boo! İkinci Dönem Birinci Sayı

Bu sayıyı Issuu üzerinde okumak için tıkla!

Daha önceki son sayısında “15 Ekim-15 Kasım 2009” ibaresini taşıyan dergimiz yaklaşık 2 yıl aradan sonra yine aynı tarih aralığını tarayan yeni bir sayıyla geri döndü! A4 ebadında 84 adet sayfa ile ikinci dönemimizin ilk sayısını isterseniz hemen internet tarayıcınız üzerinden okuyabilir, Patreon üzerinden aboneyseniz PDF biçiminde arşivleyebilir, bilgisayardan okuyacağınız şeylerin sürekli çıktısını alıyorsanız toner/kartuş dostu yazdırılabilir sade sürümümüzü indirebilirsiniz. Bu arada, ilk sayıdan öne çıkan başlıklar şunlar:

Kırmızı (röportaj)
Türkiye’de tümü kızlardan oluşan gruplar arasında albüm çıkaran tek heavy metal grubu Kırmızı ile İsyan’ın civarında konuştuk.

Ayça Yaşıt (röportaj)
Genç pantomim sanatçısı Ayça Yaşıt ile sokak sanatı üzerine…

Emrah Altınok (portfolyo)
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde şehircilik bölümünde akademik çalışmalarını sürdüren Altınok, aynı zamanda yaptığı fotoğraf çalışmaları dolayısıyla portfolyosunu sayfalarımıza taşıdı.

Fotoğrafta Gerçeklik Masalı
Hep enstantane-diyaframda takılıyoruz. Biraz geçmişe gidip fotoğraf nereden gelmiş anlatmak güzel olacak. Nereye mi gidiyor? Gerçeğe gitmediği kesin de doğru yolunda galiba. Masal işi, kısmet işi.

Post Apokaliptik Felaketler
Mitolojiler, efsaneler, filmler… Azımsanmayacak kadarı, felaket sonrasını tasvir etmekle meşguller. Özellikle de filmler… Ne demek istiyor olabilir, dertleri ne yönetmenlerin?

Afrodit
Kirpiklerine aşk tozu serpilmişlere dünya aşktan ibarettir. Ne mutlu onlara ki her daim umuttur dünya. Hem heyecan, hem yürek çarpıntısı, hem tutku… İşte bundandır ki üçüncü kuşak tanrılara giderken Afrodit’ten çıkmak gerekti yola.

Oğuz Atay
İncir çekirdeğinden dertler edinen adam Oğuz Atay’ı konuşarak bir borcumuzu daha kapatıyoruz. Yaşadıkları, ürettikleri ve eserlerinden seçilmiş güzel cümleler eşliğinde…

Queen
Kırmızı halılar serilsin, tüm spotlar yakılsın! Bu ay sayfalarımızdan ikisine, 70’ler ve 80’lere damgasını vuran, modern zamanlar klasikleri arasında önemli bir yeri olan efsane grup Queen konuk.

Slowdive
Readingli bu yetenek abidesi gençler her ne kadar medya onları yüzüstü bıraksa da yaptıkları müzik türünün hakkını en iyi şekilde verdiler! Bu ayki eskici konuğumuz Slowdive.

This Is Spinal Tap
Sahte belgeselciler heavy metalin de peşini bırakmıyor! “Mockumentary” tarzı ve heavy metal üzerine en absürt yapımlardan This Is Spinal Tap üzerine…

Deus Ex: Human Revolution
Ağustos’ta çıkmış olan Deus Ex serisinin 3. oyunu Deus Ex: Human Revolution; çeşitli bilim dallarında her geçen gün atılan adımların bizi gelecekte teknoloji şirketleri tarafından yönetilen karanlık bir dünyaya götürüyor. Bu sadece bir oyun incelemesi değil!

Rise of the Planet of the Apes
Bu yılın en mühim sinema olaylarından biri, Maymunlar Cehennemi serisine bir yenisinin son derece sağlam ve başarılı bir şekilde eklenmesiydi. 1968’deki filme ve şimdikine değinerek maymunların cehenneme başkaldırışını konuşuyoruz.

Franz Kafka ve Gregor Samsa
Kafka’nın en önemli eserlerinden Dönüşüm üzerine detaylı bir inceleme var.

Dahası var!
Doğu Yücel ile kitaplığı ve okuma alışkanlığı üzerine… ODTÜ Oyuncuları ile söyleşmece… The Fountain filminin efsane sahnesi, dijital günahlar, kent-insan-alışveriş merkezi üçlemi, Yılmaz Zafer, açık tenis turnuvaları, İzmir’deki Baraka kafe, geçen ay gerçekleşen etkinliklerden izlenimler, önümüzdeki ay gerçekleşecek etkinliklerden haberler, TV dizileri, yeni albümler, vizyon filmleri, kitaplar, oyunlar… Hala bitmedi, açın gerisini okuyun işte!

Internet üzerinden. Ücretsiz. 2006’dan bugüne aralıklarla, dönemler halinde çıktık. Yaratıcı ve kültürel ortamlardan etkinlikleri, sanatçıları, eserleri anlatan yazılar yazıyoruz. Yeni sayı çıkarmaya yakında devam edeceğiz. Buyrun!

Daha Fazla İçerik
Yedi Pink Floydlar ve İki Prenses